top of page

AARDE:

Meditatie in Forest

AARDE : Gewaar worden

Stier, Maagd & Steenbok 

Deze tekens zijn nuchter en ingesteld op de praktische zaken van het leven. Zij beleven de werkelijkheid vanuit een aards perspectief . Maar er zijn ook grote onderlinge verschillen in de drie aardetekens . Aardetekens zijn sensueel/zintuiglijk (stier), ordenend (maagd), en organiserend (steenbok). Het sensuele van stier ligt in de kwaliteit van het lichamelijk ervaren van de materie en is het teken dat het meest bij de natuur zelf hoort. Maagd is ordenend in praktische zin en steenbok probeert alles binnen meetbare grenzen te houden  De stier zoekt zekerheid in het fysiek waarneembare, de maagd zoekt zekerheid in het mentaal logische, en de steenbok zoekt zekerheid in duurzame bouwwerken (of dat bouwwerk nu van steen is, of dat het een conceptuele organisatie is). 

tweelingen_6.jpg

Stier is een aardeteken, verbonden met planeet Venus en is in de dierenriem een van de kunstenaarstekens want deze is graag op scheppende en creërende wijze bezig met materie als voedsel, verf, natuur enz. Productiviteit en doelgericht werken zijn belangrijker voor een stier dan een snel resultaat. Zekerheid staat bij dit teken hoog in het vaandel en men kiest liever voor een veilige & bekende weg. Hij of zij houdt niet van veranderingen en is gericht op het behouden van wat men heeft. Een stier is zeer betrouwbaar van aard en voor menigeen een rots in de branding want hij of zij weet een chaotische situatie op praktische en stabiele wijze in kaart te brengen zodat overzicht en rust terugkeren. In de liefde is men afhankelijk, trouw en loyaal en dan komen ook de sensuele en amoureuze eigenschappen van dit teken naar boven maar kan hierin ook wrokkig en jaloers zijn. Een stier heeft eindeloos geduld met situaties en mensen om zich heen maar als een stier uiteindelijk toch boos wordt berg je dan maar want hij of zij kan dan letterlijk stampvoetend en snuivend voor je staan! Stier is verbonden met het tweede huis wat symbool staat voor kennis en zekerheid vanuit ons materiële en emotionele welzijn. Het laat onze ambities en onze vaste patronen zien, hoe we geld verdienen, uitgeven, sparen en omgaan met bezit. Het tweede huis geeft onze talenten aan en is naast het zesde en tiende huis een belangrijke indicator voor beroepskeuze. 

2019-06-03 11.41.48-1.jpg

In de fase van maagd breekt een tijd aan waarin het onderscheidend vermogen een grote rol speelt. Dit teken is verbonden met planeet Mercurius en is een aardeteken waardoor men zich vooral op de materie richt, op het zichtbare en concrete in de wereld om hen heen. In de horoscoop hoort Maagd bij het zesde huis, het huis van arbeid en gezondheid. Een maagd kijkt met kritisch oog naar gevolgen van handelingen en gebeurtenissen, ook emoties worden meer onder de loep genomen waardoor een maagd wat koel kan overkomen. Door de analytische aanpak van dit teken kan men goed structuur aanbrengen en zaken ordenen en daar zo diep in duiken dat men alles om zich heen vergeet.  Mensen die geboren zijn in dit teken zijn over het algemeen vriendelijk, nuchter, dienstbaar en methodisch. De gezondheid vindt men erg belangrijk en de manier om deze goed te houden. Daarom staan gezond voedsel, comfort en kleding van kwaliteit hoog in het vaandel. In de liefde kijkt een maagd eerst de kat uit de boom en gaat zeker niet over een nacht ijs. Het teken maagd hoort bij het 6e huis en geeft informatie over werk- en werkomstandigheden, ziekte en gezondheid, kritiek en zelfkritiek en analyse. Na in het 5e huis plezier gemaakt te hebben, beseffen we in Huis 6 dat we ook een taak hebben. Voor de meeste van ons is werk iets dat we moeten doen om in ons dagelijks onderhoud te voorzien.  Hier vinden we dan ook onze houding ten aanzien van werk. Het is een huis van kritiek en zelfkritiek en daarom analyserend en corrigerend. Werk dat niet bij je hoort kan je ziek maken en je de noodzaak doen voelen een en ander bij te stellen. Het geeft ook onze houding weer tegenover medewerkers en collega’s. Dienstbaar kunnen zijn aan anderen valt onder dit huis en geeft daardoor onze houding weer tot iedereen die ons op de een of andere manier ten dienste is zoals b.v. onze automonteur, onze huisarts, onze kapper. Ook in welke mate we zelf dienstbaar zijn door ons ondergeschikt te maken en ons aanpassen aan de alledaagse eisen, zoals boodschappen doen en allerlei praktische zaken. Het is een praktisch huis dat ons leert aandacht te hebben voor het detail, ons onderscheidingsvermogen en onze kritische instelling. Hoe we met ziekte en gezondheid en de verzorging van ons lichaam omgaan. Hygiëne en diëten vallen daarom ook in dit huis. Het analytisch denken (in hokjes en vakjes). De eigen relatie tussen lichaam en geest. Eigen ziektes en invaliditeit. De ziekenzorg – de praktische verzorging, de traditionele en alternatieve geneeswijzen

20191231_160710.jpg

Steenbok staat in de dierenriem symbool voor het vastleggen, begrenzen en beheersen van zichzelf in de maatschappij en deze is verbonden met planeet Saturnus. Dit teken heeft vastigheid nodig en heeft daardoor geen moeite met wetten en structuur. Men is betrouwbaar, gaat zuinig om met geld en goederen, is stabiel, verantwoordelijk, praktisch ingesteld, werkt gedisciplineerd, is zakelijk en integer. Een steenbok gaat methodisch te werk, bedenkt oplossingen en regels voor problemen maar de sterke behoefte aan structuur kan wel irritatie geven bij anderen in hun omgeving. Hij of zij kan het lastig vinden om emoties te uiten en de ander te vergeven als die persoon over een grens is gegaan. Steenbokken kunnen zeer koppig zijn en zullen hun fouten niet snel toegeven. Materiele zekerheid speelt een grote rol in het leven van een steenbok want hij / zij wil niet afhankelijk zijn van een ander. Het is een krachtig teken want men kan heel goed omgaan met chaos en anderen daarin helpen om weer overzicht te krijgen in hun leven, het zijn goede vrienden .

Heb je interesse in een van de dierenriemkaarten zoals hierboven afgebeeld dan kun je deze hier op de website via de pagina Kunst bestellen voor € 3,50. Aan de voorzijde zie je de afbeelding en aan de achterzijde staat de tekst zoals hierboven beschreven met als achtergrond een foto van het element waartoe het teken behoort .

bottom of page