LUCHT:

hete lucht ballonnen

Lucht = Denken

Tweelingen, Weegschaal, Waterman

De drie luchttekens hebben onderling contact, kennis en informatie met elkaar gemeen.  In Tweelingen is het contact nog direct, met de onmiddellijke omgeving, bij Weegschaal wordt contact van mens tot mens gezocht en bij Waterman contact van de individu met de gehele groep. Deze tekens zijn rationeel van aard. Men ziet de dingen en zaken die hij of zij ervaart zoveel mogelijk op een logische en/of theoretische manier. Men benaderend de wereld via het denken en de logica en ontleent zekerheid aan mentale processen, (sociale) contacten en uitwisseling met anderen, dit is voor hen erg belangrijk. Luchttekens hebben een gebrek aan standvastigheid, zijn veranderlijk en kunnen soms wat koel overkomen.

2019-06-03 11.26.59-1.jpg

Het teken tweelingen is verbonden met planeet Mercurius en staat symbool voor communicatie en contact. Iemand die onder dit teken geboren is legt verbanden tussen alles wat men tegenkomt, heeft een rusteloze geest en kan nerveus overkomen. Om overzicht te houden voor een persoonlijk gevoel van zekerheid ordent een tweelingen alle prikkels en informatie die binnenkomen via de zintuigen. Daardoor is dit teken goed in het opzetten van systemen zonder diep op contacten in te gaan. Luchttekens kunnen op praktische wijze naar emoties en gevoelens kijken en worden hierin niet snel meegesleurd. Men kan wel moeite hebben met concentreren, zijn snel afgeleid en erg nieuwsgierig naar nieuwe dingen. Verder is dit teken levendig, vrolijk, intelligent en heeft men een onderzoekende en opgewekte aard. Tweelingen kunnen ook wat vergeetachtig en besluiteloos zijn..  

2019-06-03 11.18.12-1.jpg

Het teken weegschaal is verbonden met planeet Venus en door het element lucht is het een intellectueel teken. Men redeneert sneller met het hoofd dan met het hart en weegschalen zijn erg alert op wat er in hun omgeving gebeurt. De relatie met een ander is heel belangrijk voor dit teken. Als er bij de ander door andere ideeën of mening een tegenstelling ontstaat zal dit voor een weegschaal een reden zijn om dit weer in een goede balans te willen trekken. Het symbool van weegschaal is ook evenwicht. Het zoeken naar dit evenwicht maakt dat hij of zij snel bereid zijn tot het maken van compromissen maar daardoor komt men ook besluiteloos over. Hij of zij ziet beide kanten, begrijpt deze ook en kiest liever geen partij. Diplomaten hebben vaak hun zon in dit teken staan. Een weegschaal is vriendelijk in de omgang, sociaal, enthousiast en romantisch van aard. Zij kunnen echter ook ijdel en wispelturig zijn en snel uit hun emotionele evenwicht raken. Dit teken heeft vaak interesse in psychologie.

tweelingen_59.jpg

Waterman verbonden met planeet Uranus zoekt zijn of haar zekerheid door zich creatief te uiten in de gemeenschap want het is een sociaal mens die zich graag begeeft onder geestverwanten. Dit kunnen o.a. politieke bewegingen zijn met zelfs een revolutionair randje. De waterman doorbreekt graag vormen en grenzen want de uitspraak: vrijheid, gelijkheid en broederschap staat hoog bij hen in het vaandel. Mensen die onder dit teken geboren zijn laten zich door objectief denken niet teveel beïnvloeden door emoties wat dit teken binnen gevoelige situaties in verlegenheid kan brengen. In de liefde kan hij of zij daardoor koel overkomen maar het onbewuste gevoel kan hem of haar ook ineens zo overspoelen dan men juist heel gevoelig reageert. Waterman houdt van vrije liefde en andere vormen van samenleven. Het is meer een teken van vriendschap en kameraadschap dan op basis van liefde maar is toch de ware geliefde trouw. Zij hebben binnen een relatie wel vrijheid en ruimte nodig. Men kan lang vast blijven houden aan zijn of haar eigen mening en is ook de enige die hier verandering in aan kan brengen.  De visie van dit teken is een ruime en ongebonden levensbeschouwing waarin voor alles en iedereen plaats is.

Heb je interesse in een van de dierenriemkaarten zoals hierboven afgebeeld dan kun je deze via mijn webshop bij Etsy bestellen voor  € 3,50 zie button Etsy linksboven aan de pagina. Aan de voorzijde zie je de afbeelding en aan de achterzijde staat de tekst zoals hierboven beschreven met als achtergrond een foto van het element waartoe het teken behoort .