top of page
Zoeken

De zachte baarmoeder van de maan:

Vanmiddag toen ik de welig groeiende tomatenplant probeerde in te tomen met wat stokken en touwtjes ontdekte nog een aantal peulen tussen de ranken van de groot geworden tuinbonenstek. Een week geleden had ik ze geoogst maar er waren een aantal nog flink gaan groeien.

Als ik ze dop valt de zachte beschermende binnenkant van de peul mij op. De tuinboon is een klein vruchtje gekoesterd en gewiegd door moeder aarde zoals wij gekoesterd en gevoed worden in de baarmoeder. Voorzichtig haal ik een voor een de boontjes eruit en realiseer me dat de zon nu nog steeds door het warme zorgende teken Kreeft loopt verbonden met onze maan. Als ik naar de vorm van het tuinboontje kijk zie ik daar een kleine foetus in maar dan helemaal in de beginfase. De Maan geeft in onze horoscoop ook aan hoe we onze moeder ervaren hebben want zij is van begin af aan degene die ons koestert en het is de bedoeling dat zij ons een veilig gevoel geeft maar het loopt helaas ook wel anders in het begin van een mensenleven. Mijn oudste zoon heeft helaas niet zo'n goede start gehad want ik had een behoorlijke postnatale depressie. Ik had het graag anders gezien maar soms is een situatie zo gecompliceerd dat de roze wolk ver achter de horizon verdwenen is. De Maan vertegenwoordigt ook alles wat geweest is. Ze vertelt het hele verhaal van ons verleden, onze herinneringen en emoties, onze gewoontes; zij is het (onder-) onbewuste, het totaal van alles wat ons gevoed heeft in (vrouwelijke) beschermende zin. Mijn zoon is nu een grote vent van zeventien jaar, een lieve mooi jonge man en met die koesterende liefde is het ook goed gekomen, we houden heel veel van elkaar.


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page