top of page
Zoeken

Het begin van een gesprek vanuit een Horoscoop:


Ze komt een beetje schuchter binnen, ik neem haar jas aan en hang deze op. Ik kijk haar glimlachend aan. Zo kon je het makkelijk vinden vraag ik. O, jawel zegt ze en ze loopt de woonkamer in. Ik nodig haar uit aan de keukentafel want dat is de plek waar de intense en bijzondere gesprekken die vanuit een horoscoop geboren worden plaats vinden. Dus je doet je werk als astroloog thuis? Ja zeg ik , ik kan hier in mijn huis juist die sfeer scheppen die ik zo belangrijk vind en ik wijs naar de kaarsjes en brandende wierook die de lucht vult met een zoete kalme geur. Ze gaat zitten en ik schenk koffie voor haar in. Zelf neem ik thee. Ze ziet haar horoscoop op tafel liggen met de sterrenwijzer die ze erbij besteld heeft . Mag ik even kijken vraagt ze nieuwsgierig, natuurlijk zeg ik en ze pakt de kaart met de kleine aquarel, vloeiende kleuren en lijnen passend bij haar horoscoop en bekijkt deze aandachtig. Er komt er een blijde gloed in haar ogen. Zullen we beginnen vraag ik haar terwijl terwijl ik de dampende kopen op tafel zet en de chocolaatjes naar voren schuif. Graag antwoordt ze met een glimlach.

2 weergaven0 opmerkingen