top of page
Zoeken

Wandeling in de ochtend:

Bijgewerkt op: 8 feb. 2020

Na een goede nachtrust waarin de Maan een mooie waterdriehoek maakte naar Neptunus rond een uur of twee liep ik al vroeg naar buiten de frisse ochtend in met de honden, een zacht koud briesje streelde zachtjes mijn gezicht en prikkelde prettig op mijn huid. Ik merkte aan mijn benen dat ik even moest wennen aan de temperatuurovergang van de warmte binnen naar de frisse ochtendlucht maar het voelde verwikkend en fris aan. Rolf, onze buurkat, een zwarte kater met een sprekend snuitje kwam er meteen aan. 'Goedemorgen' zeg ik tegen hem terwijl ik zijn harige rug aai en hij miauwt kort terug. Ik vind het altijd grappig deze conversatie met hem, hij zegt me altijd netjes gedag. Zijn zusje Lily, een mooie lapjeskat maakt bekend door tegen de struiken aan te vleien dat zij ook mee wil wandelen en kondigt dat luid miauwend aan. 'Natuurlijk mag jij ook mee' en ze maakt een klein sprongetje. Rond deze tijd maakt Mercurius een anderhalf vierkant naar Maan in kreeft dus is er wel een spanningsveld binnen de communicatie aanwezig. Ze komt ook niet dichterbij ondanks mijn uitnodigingen om haar ook even te aaien, ze blijft miauwend op een afstand. Opgetogen lopen ze alle vier verder, de twee honden naast mij en twee katten achter me, het is net een optocht zo langs het water. Als we via een breed fietspad terug lopen kijk ik verwonderd naar de prachtige kleuren in de verte. Later in de auto zal mijn jongste zoon zeggen dat het net een regenboog is met al die pasteltinten overlopend in elkaar. Als we weer terug zijn krijgen de katten een lekker snoepje, de beloning voor de wandeling en de honden hun dagelijkse snack die gretig in ontvangst genomen wordt. Soms duurt het te lang vinden ze voordat ze dit lekkers krijgen en dat laten ze dan met hun snuit zachtjes duwend in mijn kuit merken maar deze keer niet. Met de Maan in Kreeft kruipen ze dan ze al gauw lekker op de bank dicht bij mij, knus en gezellig.11 weergaven0 opmerkingen