top of page
Zoeken

De kruizen in de Astrologie


In de Astrologie worden dierenriemtekens ingedeeld in hoofd, vast of beweeglijke tekens en dit noemen we kruizen. Deze indeling geeft onze manier van ervaren en verwerken van veranderingen aan in onze omgeving en hoe wij hiermee omgaan. Ben je een Ram, Kreeft, Weegschaal of Steenbok dan valt jouw teken onder het hoofdkruis en heb je de wereld om je heen nodig om dingen te kunnen verwerken en je wilt daarin ook graag een duidelijke rol spelen omdat jij je op deze manier verder ontwikkelt. De hoofdtekens zijn de initiatiefnemers van de dierenriem want als je naar de combinatie met de natuur kijkt begint bij Ram de lente, bij Kreeft de zomer, bij Weegschaal de herfst en bij Steenbok de winter. Hoofdtekens zijn echte pioniers, die op hun best zijn als ze nieuwe gebieden kunnen ‘veroveren’. Rammen geven nieuwe impulsen en zijn met hun tomeloze energie en wilskracht uitstekende ‘opstarters‘ van moeilijke klussen maar kunnen het lastig vinden om zaken echt af te maken. Kreeften zijn goed in staat om dingen te regelen en overal waar zij komen kunnen ze een veilige omgeving creëren. Weegschalen zijn gericht op het scheppen van harmonieuze relaties en Steenbokken willen degelijke fundamenten leggen voor het leveren van prestaties in de wereld. Als je veel hoofdtekens in je horoscoop hebt staan ben je: enthousiast en energiek, maar kan er een gebrek aan volharding zijn en ongeduld opspelen met soms zelfs intolerantie.

Bij weinig hoofdtekens kan er een gebrek aan initiatief ontstaan en laat je de dingen liefst aan anderen over.

Ben je een Stier, Leeuw, Schorpioen of Waterman dan valt jouw teken onder het vaste kruis en luister je naar de stem van jouw eigen innerlijk en verwerk je deze diep en grondig. Je onderzoekt ervaringen en gevoelens in een lang verwerkingsproces en komt er pas mee naar buiten als je dit voor jezelf op een rijtje hebt gezet. De vaste tekens zijn de vasthouders en doorbijters in de dierenriem, ze zijn alle vier doelgericht en hebben uithoudingsvermogen. Als iemand met bijvoorbeeld zon in Ram een droom heeft en deze opstart kan iemand met teken Stier helpen in het verwerken van dat idee en echt realiseren tot een werkbaar product. Vaste tekens zijn stabiel, zeer loyaal en nemen geen lichtvaar­dige besluiten maar wanneer ze eenmaal iets besluiten, dan houden ze zich er ook aan.

Stieren richten hun energie op het verwerven van stabiliteit; ze doen dat rustig en bedaard en met bewonderenswaardige vasthoudendheid. Leeuwen willen graag de touwtjes in handen houden, trekken graag de rol van leiderschap naar zich toe om zo stabiliteit en een podium te creëren. Voor Schorpioenen is het belangrijk om op emotioneel gebied het evenwicht te houden en proberen zich daarom situaties eigen te maken. Watermannen delen graag hun visies op zaken om aan de eigen ideeën vast te kunnen houden.

Bij veel vaste tekens in je horoscoop is het lastig voor je om te veranderen als de omstandigheden daarom vragen en je kan koppig zijn.

Bij weinig vaste tekens kan er een gebrek aan besluitvaardigheid ontstaan en laat je dingen makkelijk liggen.

Als je onder de tekens Tweelingen, Maagd, Boogschutter of Vissen bent geboren dan valt jouw teken onder het beweeglijke kruis en kun je luchtig omgaan met allerlei problemen die op je pad komen in jouw leven. Eigenlijk wil je functioneren alsof deze problemen bij het zien en ervaren ervan al opgelost zijn want het beweeglijk kruis geeft veel flexibilteit aan maar kan daardoor gevoelens over het hoofd zien. Mensen die onder deze tekens vallen zijn de kameleons van de dierenriem, zij passen zich aan de omstandigheden aan, dat is hun tweede natuur. Vaste tekens haten verandering, beweeglijke tekens vinden verandering juist positief en als hoofdtekens genoeg hebben van een klus, maken de beweeglijke tekens nieuwe interesses wakker vanwege hun vindingrijkheid. Tweelingen passen voortdurend hun inzichten aan om ruimte te maken voor nieuwe ideeën, Maagden willen exact weten hoe de wereld in elkaar zit om zich nuttiger te maken, Boogschutters willen de betekenis van de dingen begrijpen; deze dorst proberen ze te lessen door op onderzoek uit te gaan en Vissen proberen zich voortdurend aan te passen aan de veranderende emotionele invloeden om hen heen.

Bij veel beweeglijke tekens in je horoscoop kun je meer verspilling van energie ervaren, rusteloos zijn en moeite hebben met het vertalen van ideeën in resultaten.

Bij weinig beweeglijke tekens kan er juist moeite ontstaan om je aan te passen aan veranderingen en vind je het lastig om gebruik te maken van allerlei hulpbronnen.

Natuurlijk is dit een globaal overzicht van de verdeling van de dierenriemtekens want een horoscoop zelf is en blijft als het ware de vingerafdruk van iemands persoonlijkheid.

Mona Buscemi 2022

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page