top of page
Zoeken

De schatkist van het 8e huis


Het achtste huis is in de horoscoop het huis van het persoonlijk onbewuste, waarin onze complexen, angsten en alle pijnlijke ervaringen verdrongen zijn, datgene wat we niet meer onder ogen willen zien stoppen we daar weg. Het 8e huis wordt ook wel het crisis huis genoemd, het huis van leven en dood: daar worden we uitgedaagd om zware momenten in het leven te overwinnen en opnieuw te beginnen dus een complete transformatie die je wereld totaal kan veranderen. Overwinnen we deze crisis niet, dan zinken we steeds verder weg in onze complexen en / of angsten en dan focussen we ons alleen nog hierop en ‘sterft’ onze identiteit. Je raakt jezelf kwijt en dit zal relaties met anderen ook sterk beïnvloeden. In dit huis liggen alle inhouden opgeborgen die bewust kunnen worden gemaakt, óf eens bewust waren. Het zijn de dingen die we vergaten, die we verdrongen hebben, omdat we ze niet meer wilden weten. Onze “verborgen gaven en talenten” sluimeren in dit deel van het onbewuste dat is ook de reden waarom de angsten hiervoor ook in schaduwen gehuld zijn. Het teken wat het 8e huis kleurt geeft de aard van deze angsten aan.

Wanneer we onze energie (psychische) niet langer nodig hebben om alles wat verdrongen is te blijven verbergen, zien we een enorme scheppingskracht naar boven komen. De schatkist van ons innerlijk opent zich en we durven eerlijk in de spiegel te kijken en onze schaduwen onder ogen te zien.

Ons onbewuste partnerbeeld zetelt ook in het 8e huis, de anima of animus. In het onbewuste van iedere vrouw sluimert een mannelijk deel = animus, daaruit haalt de vrouw haar kracht en de man haalt uit zijn anima juist de warme zachte eigenschappen van zijn vrouwelijk deel. Het geeft je de kracht om moeilijke situaties in je leven vanuit een liefdevol gevoel naar jezelf aan te pakken. Als ik naar mijn horoscoop kijk staat het 8e huis in ram en ik ben ook lang onbewust geweest van mijn angst voor de kracht van het spitse en recht door zee gaan van dit teken. Het plotseling opvlammen van de energie van dit teken voelde en voelt af en toe nog steeds als een deksel willen vasthouden op een kokende pan. Ik kan nog steeds moeite hebben met mensen die mij pats zo ineens fel de waarheid vertellen of een kritische opmerking maken en als het opvlamt in reactie op iemand anders ook met mezelf want deze eigenschap en kracht zit in mij.

Na ontwikkeling van de tegenhelft zullen we minder afhankelijk zijn van die eigenschappen die voor ons gevoel buiten ons zijn, in die ander, in een partner, het is eigen geworden want hoe kun je het herkennen als het ook niet in ons zelf aanwezig is? Deze herkenning van ons in die ander kan dan een hele diepe binding geven, met daarbij het verlangen totaal met die ander samen te smelten. Het 8e huis in de horoscoop is dus een echte schatkist waar onze eigen verborgen gaven en talenten vanuit de schaduw nog naar boven kunnen komen mits we onze kracht kunnen gebruiken om deze ook te willen ontdekken.
27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page