top of page
Zoeken

Mam, was Jezus een Amerikaan?

Bijgewerkt op: 26 okt. 2020

Vraagt mijn zoon terwijl we onderweg zijn in de auto. Nee lieverd, Jezus was een bijzondere joodse man die lang geleden in Palestina leefde wat tegenwoordig Israël heet.

Ik herinnerde mij, terwijl ik thuisgekomen op zoek ga naar de kinderbijbel om hier samen uit te lezen, de horoscoop van Jezus op de site van het CHTA van Joyce Hoen. De bron was Don Jacobs en hij suggereerde ook dat voor hen die het Christusbewustzijn in zichzelf geboren laten worden, meditatie op deze horoscoop boeiend kan zijn. De vele planeten in het 3e huis wat ook wel een Stellium genoemd wordt in het teken Vissen verwijst prachtig naar zijn manier van spreken in parabelen. "Hij spreekt in gelijkenissen" of "Hij drukt zich via omwegen uit, hij spreekt niet rechtstreeks, zijn woorden zetten je aan het denken. Pluto in het 9e huis geeft de reiziger en de leraar aan. De Maan staat stil wat void of course of afhoudende maan genoemd wordt in het teken Vissen, dominant op het IC, de thuisbasis in de horoscoop en is een prachtig symbool voor de geboorte in een schuur, vanwege een 'onbevlekte onstoffelijke ontvangenis' . Neptunus, heerser van het teken Vissen staat in het 11e huis in Schorpioen en wijst naar het verraad van Judas, zijn vissersvriend (Neptunus) en apostel. Neptunus staat vlakbij = conjunct de Zuidknoop en geeft aan dat het verraad een herhaling was van een oud patroon. Venus beheerst Stier waar de Noordknoop in staat en staat vergevingsgezind in het teken Vissen op de 21e graad. 

Deze horoscoop laat duidelijk zien dat Jezus een bijzonder mens was, een verlicht spiritueel leraar, van alle tijden en grenzeloos.

Bron: CHTA Joyce Hoen & Wikipedia
13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page