top of page
Zoeken

Mercurius, heerser van het teken tweelingen en de elementen:

Bijgewerkt op: 11 jun. 2020


Het element waarin iemand Mercurius heeft staan in zijn of haar horoscoop geeft aan “hoe” iemand communiceert en met welke energie.

Mercurius in Vuur: Het element vuur staat voor geestdrift, spontaniteit, inspiratie, impulsiviteit en een felle, enthousiaste manier van spreken. Mercurius in vuur legt makkelijk contact met anderen en kan impulsief uit de hoek komen ook op momenten dat het eigenlijk niet gepast is. Ideeën worden vol energie en en enthousiasme over gebracht en worden beïnvloed door een positief gevoel van hoop en vertrouwen vooral als Mercurius vlakbij planeet mars staat. Hij of zij kan goed pionieren en organiseren en zo anderen in beweging brengen.

Mercurius in Aarde: Het element Aarde staat voor zekerheid, nuchterheid, concrete zaken. Mercurius in aarde wil zijn of haar ideeën aan de werkelijkheid kunnen toetsen omdat er vooral behoefte is aan praktisch kunnen zijn. Daardoor zal hij of zij niet snel spontaan reageren en eerst nadenken voordat er iets gezegd wordt vooral als Mercurius vlakbij Saturnus staat in de horoscoop. Iemand met Mercurius in aarde vindt het prettig als hij of zij ideeën concreet in gedachten voor zich kunnen halen.

Mercurius in Lucht: Het element Lucht staat voor rationaliteit, objectiviteit, speelsheid, luchtigheid, levendigheid. Mercurius in lucht geeft vaak een meer rationele uitwisseling met de ander en veel minder op het gevoelige vlak en is wat vrijer en losser in zijn gedachten en woorden dan bijvoorbeeld Mercurius in aarde . Onderwerpen worden meer op mentaal niveau besproken met zo weinig mogelijk emotionele ballast want want daar heeft Mercurius in luchttekens eigenlijk een hekel aan. Men kan heel objectief zijn, vooral als Mercurius vlakbij Uranus staat in de horoscoop.

Mercurius in Water: Het element Water staat voor intuïtief denken en spreken en is gevoelsmatig. Mercurius in water geeft aan dat hij of zij veel via emoties redeneert, spreekt en denkt en processen worden beoordeeld door middel van gevoelens. Mercurius in water leert vooral door ideeën als het ware op te slurpen in plaats van ze concreet te analyseren. De manier waarop iemand communiceert is vaak gekleurd door zijn of haar diepste verlangens. Vooral Mercurius die vlakbij Neptunus staat in de horoscoop geeft een zeer intuïtief denkend vermogen aan.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page