top of page
Zoeken

Saturnus, de grens in de horoscoop


Saturnus wordt ook wel de poortwachter genoemd in de Astrologie, het is de planeet van ons geweten en dit geweten is de eerste stap naar het ontwikkelen naar een verfijnder bewustzijn. Daarnaast helpt deze planeet ons om vorm te geven aan ons leven. Toch wordt ze niet vaak als helpend ervaren maar eerder als daar waar we bevestiging zoeken, waar we ons afgewezen voelen en op ons zelf teruggeworpen. Het huis waar deze planeet in een horoscoop staat laat het gebied zien waarin dit zich laat zien bij iemand. Saturnus is dan ook verbonden met het gesteente in ons (skelet) en vanuit de aarde het element dat bij deze planeet hoort en kan daardoor hard en ondoordringbaar aanvoelen vooral als we erkenning blijven zoeken in de buitenwereld. Rond ons 29e jaar nodigt Saturnus ons uit om los te komen van de conditioneringen vanuit de eerste cyclus van Saturnus (0-29 jaar) en te gaan staan voor wie wij zijn, in ons zelf te gaan geloven en ons niet meer weggeven aan anderen voor erkenning in wie wij zijn. We laten ons niet meer zomaar iets aanpraten en kunnen hierin helder kijken wat als waarheid aanvoelt en wat niet. Maar echt naar jezelf durven kijken in zowel lichte als donkere eigenschappen vraagt om kracht en moed. Het vraagt ook om tijd om los te kunnen laten en tot die tijd vluchten we weg en wijzen we naar de ander want verantwoording nemen voor jezelf vraagt een open blik in de spiegel. Saturnus gooit je dan op jezelf terug waardoor je naar binnen gaat kijken in plaats van naar buiten en dat kunnen hele moeilijke momenten zijn omdat we allemaal in meerdere of mindere mate om die bevestiging vragen om de pijn van afwijzing af te dekken Saturnus gooit je niet voor niets terug op jezelf het is haar functie om bij de innerlijke kant van jezelf terug te komen en hierin is Saturnus de helpende vormgevende energie.

Bron: Transits als spiritueel groeiproces van Joyce Hoen

19 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2件のコメント


Jan van der Velde
Jan van der Velde
2021年5月16日

Leuk stukje Mona!

Saturnus is misschien wel de meest dankbare planeet voor een astroloog om mee te werken. Er kunnen boeken vol over geschreven worden..


Ik feliciteer mensen die 30 worden altijd met de woorden, "vanaf nu mag je van jouw eigen fouten leren." Voor het 30e levensjaar wordt je voortdurend gewezen op de hoe anderen het fout deden en hoe jij het dus zeker NIET moet doen. Na jouw 30e mag je er zelf achter komen.


Positieve kanten van Saturnus zijn, in mijn ogen, "beheersing" en "meesterschap", kwaliteiten waar vaak veel tijd (ook zo'n Saturnus principe) in is gaan zitten om ze te behalen.

いいね!
Mona Buscemi
Mona Buscemi
2021年5月16日
返信先

Dankjewel Jan ontzettend leuk om je reactie hier te zien. Mooi hoe je dat zegt als iemand 30 wordt.

いいね!
bottom of page